Nem hiszek az Újévi fogadalmakban!

Az Újévi fogadalmak mindig is csalogattak sokakat, így megértem, ha valaki hisz bennük és izgatottan tervezi meg, mit fog változtatni az új évben. Ám személyesen sosem voltam az az Újévi fogadalmak híve. Inkább a tudatosság és a tettek híve vagyok. Úgy gondolom, ha valóban el akarunk érni valamit az életben, nem a dátumon vagy az évkezdeten múlik, hogy milyen fogadalmakat teszünk, hanem azon, hogy mikor kezdjük el cselekedni azért, amit szeretnénk elérni.


Az az igazság, hogy a célok kitűzése és azok elérése nem könnyű feladat. De ha valóban elkötelezzük magunkat az általunk kitűzött célok mellett, akkor minden nap egy újabb lehetőség arra, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk. Sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy minden nap apró lépéseket tegyünk a céljaink felé, mint hogy egyszerűen csak megfogadjuk az Újévi fogadalmakat és várjuk, hogy majd azok maguktól megvalósuljanak.

Az egyik legfontosabb lépés a céljaink elérésében az, hogy tisztában legyünk velük. A 2024-es év új lehetőségeket hozhat, és én azt javaslom, hogy ne csak álmodozzunk, hanem határozzuk meg pontosan, hogy mit szeretnénk elérni, és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy eljussunk oda.

Egy idézet, amit gyakran gondolok, és ami inspirál engem a célok felé történő haladásban:"Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart." - Seneca. Ez a mondat arra emlékeztet, hogy ha nincs tisztázva, merre tartunk, akkor még a legkedvezőbb körülmények között sem juthatunk el sehová.

Az én módszerem a személyes és üzleti teendők kezelésére a Notion app használata. Ez az alkalmazás lehetővé teszi számomra, hogy egy helyen tartsam a projekteket, feladatokat és azokhoz szükséges erőforrásokat. Ezáltal minimalizálva a felesleges bonyodalmakat és a szervezetlenséget.

Ha te is használod vagy tervezed használni a Notiont, szeretnék neked ajánlani egy segítséget: a Notion Navigátort. Ez egy remek eszköz, amely megkönnyíti az alkalmazás használatát és segít abban, hogy hatékonyabban kezeld a feladataidat és projekteidet.

Végső gondolatként azt mondanám, hogy az új év mindig lehetőséget jelent arra, hogy új célokat tűzzünk ki és új lehetőségeket hozzunk létre magunknak. Fontos azonban emlékezni arra, hogy a változás és a fejlődés nem csak az új év kezdetéhez kötődik, hanem minden egyes nap azzal a döntéssel kezdődik, hogy változtatunk vagy fejlődünk valamiben. Legyünk 2024-ben azok az emberek, akik mindig is szerettünk volna lenni, és tegyük meg azokat a lépéseket már ma, ami ehhez vezet!

üzleti teendők kezelésére a Notion app

https://uzletkotok.hu/