C-Vitamin Trükkök - Így Szedd, Hogy Fittebb Légy Minden Nap!

Fontos, hogy a hideg időszakban vegyes és kiegyensúlyozott étrendet tarts. Január és február a légúti betegségek időszaka, így a szervezet vitaminigénye megnőhet. Az immunrendszer hatékonyabb védekezéséhez figyeljünk a C-vitaminban gazdag ételek fogyasztására. Acerola cseresznye, petrezselyem, csipkebogyó és egyéb táplálékok jelentős C-vitaminforrások. Ezek beillesztése az étkezésbe segíthet fokozni az immunrendszer erősségét.


Az étrend kiegészítéseként C-vitamin tablettákat is szedhetsz, de fontos a megfelelő adagolás. Az aktív és passzív transzport felszívódási utakon keresztül a szervezet képes hasznosítani a C-vitamint. Nagy dózisok esetén azonban a hagyományos tabletták hatékonysága csökkenhet.

Acerola cseresznye: 167,7 mg C-vitamin/100g
Petrezselyem: 140 mg C-vitamin/100g
Csipkebogyó: 42,6 mg C-vitamin/100g
Zöld és piros chili: 24,2 mg C-vitamin/100g
Fekete ribizli: 18,1 mg C-vitamin/100g
Kivi: 9,2 mg C-vitamin/100g
Citrom: 7,7 mg C-vitamin/100g
Brokkoli: 6,5 mg mg C-vitamin/100g
Eper: 5,8 mg C-vitamin/100g
Narancs: 5,3 mg C-vitamin/100g
Ananász: 3,6 mg C-vitamin/100g
Kelbimbó: 1,3 mg mg C-vitamin/100g

Az étrended C-vitamin tartalmának kiegészítéseként szedhetsz C-vitamin készítményeket, de nem mindegy, hogy melyiket.

A liposzómás C-vitaminok hatékonyabb felszívódást biztosítanak a szervezetben. Ezek a készítmények sejtmembránhoz hasonló burokba csomagolják a C-vitamint, elősegítve a gyors és hatékony felszívódást. A liposzómás vitaminok kisebb dózisban is hatékonyak lehetnek, mivel nagyobb arányban jutnak el a vérkeringésbe.

A retard készítmények időben elnyújtva szívódnak fel a szervezetben, hosszan tartó hatást biztosítva. A téli időszakban ez támogathatja az immunrendszer normál működését. Fontos azonban, hogy a retard készítményeket ne törjük ketté, mert ezzel módosulhat a felszívódás üteme.

A Novo C liposzómás retard vitamincsalád C-vitamin és multivitamin készítményekkel támogatja a felnőttek és a gyerekek immunrendszerét. Ezek a hatékony felszívódású vitaminok segítenek, hogy jobban bírd a megterhelő időszakokat is. Ne feledd, az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Tartsd be az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget, és tartsd távol a gyermekektől.

A cikket a Novo C liposzómás vitamincsalád támogatta. További információ: www.novoc.hu.

Image by Silvia from Pixabay