Gyógynövények: Az igazi Fiatalító Varázslat

Nem engedheti meg magának a plasztikai sebészeti beavatkozásokat? Nem kell azonnal az ilyen drága eljárásokra gondolnia. A természetes gyógynövények és bio-kozmetikumok használata is hatékony megoldást nyújthat az arcbőr fiatalítására. A megfelelő gyógynövények és kozmetikumok rendszeres használatával jelentős javulást érhetünk el a bőr állapotában, és akár több évvel is fiatalabbnak tűnhetünk.


BIOLA

Amikor elkezdjük észrevenni az első jeleket a bőrünk öregedésének, sokan azonnal a plasztikai sebészeti beavatkozások felé fordulnak. Ám nem feltétlenül kell azonnal ilyen drasztikus lépéseket tennünk, ha fiatalosabb megjelenést szeretnénk. A természet kínál olyan megoldásokat, amelyek segítségével csodálatos eredményeket érhetünk el mindössze pár hónap alatt, sőt, akár tíz-tizenöt évvel is fiatalabbnak tűnhetünk.

Dr. Gyovai Viola a bőröregedés ellen leghatásosabb gyógynövényekkel kapcsolatban is megosztott néhány tanácsot, amelyeket a BIOLA legújabb, luxus-bőrápolási kozmetikumaiban alkalmaznak.

A férfiak szerencsére kissé később kezdenek észlelni az öregedés jeleit, mint a nők. Az első ráncok megjelenése és a bőr feszességének csökkenése általában öt-hat évvel később következik be náluk. A nőknek azonban már korábban, 32-35 éves koruk körül érdemes figyelmet fordítaniuk arcápolási rutinjukra, hogy elkerüljék az idő előtti öregedés jeleinek megjelenését.

Bár a férfiak általában kevésbé foglalkoznak az arcápolással, az öregedés jelei mégis hamarabb megjelennek náluk is, különösen, ha sokat vannak kitéve a napfénynek vagy a szabadban tartózkodnak. Azonban már néhány egyszerű lépéssel is sokat tehetünk bőrünk egészségéért és fiatalságáért. Fontos a megfelelő hidratálás, az antioxidánsok bevitele, valamint olyan termékek használata, amelyek segítik a bőr regenerálódását és hidratáltságának megőrzését.

A nőknek különösen fontos, hogy már fiatalon kialakítsanak egy hatékony arcápolási rutint. A szakértők szerint három korcsoport szerint érdemes megközelíteni ezt a kérdést. A 30-35 éves korosztálynak elsősorban a ráncok megelőzésére kell összpontosítania, míg 35-45 éves korban érdemes bevezetni az anti-aging hatóanyagokat tartalmazó termékeket. 55 év felett pedig már a bőr regenerálására és táplálására kell hangsúlyt fektetni.

A gyógynövények szerepe kiemelkedő ebben az egész folyamatban. A természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok nemcsak hatékonyak, de sokkal kevésbé terhelik a bőrt, mint a kémiai anyagok. Ezért érdemes olyan termékeket választani, amelyek magas hatóanyagtartalommal rendelkeznek, és természetes alapanyagokból készültek.

Az egyes korosztályoknak megfelelően különböző gyógynövények ajánlottak. A 30-35 éveseknek például a hidratálás és a ráncok megelőzése érdekében olyan növényeket kell keresniük, mint például az aloe vera vagy a csipkebogyó. Az idősebb korosztályoknak, akiknek már komolyabb bőrproblémáik lehetnek, olyan gyógynövények ajánlottak, mint a búzavirág vagy a fekete berkenye, amelyek segítik a bőr regenerálódását és táplálását.

Összességében tehát elmondható, hogy a gyógynövények valóban csodákra képesek, amikor a bőr fiatalításáról van szó. Fontos azonban, hogy a megfelelő korosztálynak megfelelő termékeket válasszunk, és rendszeresen használjuk azokat a megfelelő eredmények elérése érdekében.

Fotók (forrás: BIOLA):