Új megoldások a kórházi fertőzések ellen

Az Infekciókontroll Társaság Kongresszusán, amelyet idén 22. alkalommal rendeztek meg, új módszereket mutattak be a kórházi fertőzések hatékony megelőzésére.


https://caola.hu/

A Balatonalmádiban tartott eseményt Dr. Müller Cecília, az Országos Tisztifőorvos nyitotta meg. A fő témák között szerepelt a környezeti infekciókontroll, az egyéni kockázatértékelés, a fertőzések számának csökkentése, és az irányító hatóságokkal való párbeszéd fontossága. A Caola Zrt. képviselői, Dr. Száraz Anikó és Dr. Bánhegyi Péter, aktívan részt vettek a vitákban, megosztva tapasztalataikat és javaslataikat.

Dr. Bánhegyi Péter kiemelte, hogy a szakmai fórumok fontosak a műszaki dolgozók és gyógyszerészek számára, mivel közvetlenül bekapcsolódhatnak az infekciókontroll közösségébe, tanulhatnak és megvitathatják a mindennapi munkában felmerülő nehézségeket.

A kongresszus lehetőséget adott a résztvevőknek tapasztalatcserére és új innovatív megoldások megismerésére az infekciókontroll területén. Dr. Bánhegyi Péter a Caola sporocid hatású fejlesztéseiről is beszélt, amelyek hatékonyak a baktériumspórák, például a Clostridium difficile ellen. Ezek a sporocid fertőtlenítőszerek különösen fontosak, mivel a baktériumspórák nagyon ellenállóak és hosszú ideig túlélnek kedvezőtlen körülmények között is.

A Caola széleskörű termékei hatékonyan hozzájárulnak a kórházi fertőzések megelőzéséhez és kezeléséhez.